Webasto Soğutucu

Soğutma sistemlerindeki amaç motorda oluşan fazla ısıyı gidermek ve motordaki ısıyı en verimli hale getirmektir. İçten yanmalı motorlarda soğutma sisteminin olması ilk koşuldur. Çünkü herhangi bir soğutma sistemi bulunmadığı takdirde yanmakta olan yakıttan açığa çıkan ısı parçaları eritir ya da pistonları silindirlerin içinde genişletir. Bu da hareket edemeyecek hale getirir.

Soğutma sistemlerinde iki tip vardır;

  • Hava soğutma
  • Isı soğutma
Hava soğutma

 Bazı araçlar hava soğutma sistemi kullanır. Bu tip motorların blok ısı iletimleri yüksek alaşım malzemelerden üretilir. Güçlü fanlar sayesinde ısı dışarı atılır. Bu tür soğutmaya sahip olan motorların soğuk havalar nedeniyle oluşabilecek riskleri bulunmamaktadır.


Sıvı soğutma

  Motor bloğuna ve boşluklarına yerleşmiş olan boru ve kanallardan sıvı dolaşımı sağlanarak soğutma gerçekleştirilir. Fan yardımı ile bu döngü haline getirilir ve devirdaimi sağlanır. Bu durumda sıvı soğutmalı sistemde hem hava hem sıvı soğutma birlikte kullanılmış olur.

SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

  Yaz mevsimlerinde sıcak havanın etkisiyle araç içi sıcaklığı ve havasızlığı artmaktadır. Araç yolcuları ve sürücülerinin konforlu ve ferah bir yolculuk yapması için Kafkas Oto Klima Isıtma Soğutma Sistemleri Webasto klimaları ile gerekli hava serinliği sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Safkar Klima Kafkas Oto Isıtma Soğutma Sistemleri

Elektrikli Klima Sistemleri

Yazkar Klima Kafkas Oto Isıtma Soğutma Sistemleri