Servis Araçları Isıtma Sistemleri


  Midibüs ve benzeri servis araçlarında klimanın olması şarttır. Gelişen sektör ile birlikte tüm araçlar klimalıdır ve araç içi, yolcu, sürücü konforuna dikkat edilmektedir. Özellikle hafif ticari araçlar ve midibüsler soğuk kalması gereken materyallerin sabit ısıda taşınabilmesi adına ayarlanabilen klimalar kullanırlar. Ayrıca, yolcu taşıyan veya türlü fabrika ve iş merkezlerine ürün taşıyan kullanıcılar için sağlıklı ve konforlu bir ortam sağlar. Isıtma ve soğutma işlemi istenildiği şekilde ayarlanır.

Soğutma sistemlerindeki amaç motorda oluşan fazla ısıyı gidermek ve motordaki ısıyı en verimli hale getirmektir. İçten yanmalı motorlarda soğutma sisteminin olması ilk koşuldur. Çünkü herhangi bir soğutma sistemi bulunmadığı takdirde yanmakta olan yakıttan açığa çıkan ısı parçaları eritir ya da pistonları silindirlerin içinde genişletir. Bu da hareket edemeyecek hale getirir.

Soğutma sistemlerinde iki tip vardır;

  • Hava soğutma
  • Isı soğutma
Hava soğutma

 Bazı araçlar hava soğutma sistemi kullanır. Bu tip motorların blok ısı iletimleri yüksek alaşım malzemelerden üretilir. Güçlü fanlar sayesinde ısı dışarı atılır. Bu tür soğutmaya sahip olan motorların soğuk havalar nedeniyle oluşabilecek riskleri bulunmamaktadır.


Sıvı soğutma

  Motor bloğuna ve boşluklarına yerleşmiş olan boru ve kanallardan sıvı dolaşımı sağlanarak soğutma gerçekleştirilir. Fan yardımı ile bu döngü haline getirilir ve devirdaimi sağlanır. Bu durumda sıvı soğutmalı sistemde hem hava hem sıvı soğutma birlikte kullanılmış olur.

ISITMA ÇÖZÜMLERİ

  Kafkas Oto IsıtmaSoğutma Sistemleri olarak Webasto klimaları ile gerek sürücü gerekse yolcu konforu ve sağlığı için araç içinin ideal ısı ayarını sağlar. Ortalama tercih edilen ideal sıcaklık 20° ile 23° arasıdır.  Kafkas Oto Klima Isıtma Soğutma Sistemleri Webasto ısıtıcılar araçlarınız için gerekli ısıyı sağlar ve sağlıklı, konforlu bir yolculuk fırsatı sunar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Safkar Klima Kafkas Oto Isıtma Soğutma Sistemleri

Elektrikli Klima Sistemleri

Yazkar Klima Kafkas Oto Isıtma Soğutma Sistemleri